Staldeuren: schuifdeuren of draaideuren?


Paardenstallen zijn er – net als paarden - in alle soorten en maten. De staldeuren moeten daarbij aansluiten. Er zijn veel verschillende systemen, maar de belangrijkste keuze is wel die tussen een draaideur of een schuifdeur.

Draaideuren: voordelen en nadelen
Het voordeel van een draaideur is dat deze het paard als het ware in de juiste richting geleidt. Nadeel is dat een ongeduldig paard tegen de deur kan duwen waardoor het openen en sluiten lastiger kan verlopen. En natuurlijk heeft een draaideur meer ruimte nodig om open te kunnen zwaaien, waarbij je zelf achteruit moet kunnen stappen zonder bekneld te raken.

Schuifdeuren: voordelen en nadelen
De meeste paardenhouders kiezen voor een schuifdeur om ruimte te besparen. Of simpelweg omdat de gangpaden te smal zijn voor een draaideur. Een ander voordeel van de schuifdeur is dat er niet snel een duwwedstrijd zal ontstaan waarbij het paard weigert te wachten tot de deur helemaal open is. Overigens kunnen paarden leren zelf een schuifdeur open te maken als deze niet goed dicht is. Van den Brink maakt daarom schuifdeuren die zeer goed sluiten en ook makkelijk te vergrendelen zijn.

Informatie buitenstallen
Wilt u meer weten over deuren voor paardenstallen? Hebt u bijzondere wensen, zoals uitzonderlijke afmetingen, of wilt u gewoon eens overleggen met een expert op het gebied van staldeuren? Neem gerust contact met ons op via de contactpagina of bel ons via (0318) 48 50 93.