Loopstallen;
kopen of laten bouwen?


Paarden zijn sociale dieren. En hoewel sommige paarden graag alleen in een box staan, zijn er ook veel die liever in een loopstal samenleven met andere viervoeters. Een loopstal biedt ze de ruimte zich vrij te bewegen en maakt interactie met andere paarden mogelijk. Van den Brink Paardenstallen maakt loopstallen met vaste of volledig draaibare voerhekken op maat voor elke specifieke situatie en elk gebruiksdoel.

Paardenfokkers
Veel paardenfokkers gebruiken loopstallen voor het houden van jonge paarden in groepsverband. Het is belangrijk om bij het ontwerp en de bouw van de voerhekken rekening te houden met het formaat van de paarden. En ook het ras van de paarden maakt natuurlijk uit. Veulens onderling zijn niet altijd even zachtzinnig. Als de voeropening te breed is en veulen springt er in, dan komt hij vast te zitten. Met mogelijk nare gevolgen. Daarom houden wij altijd uitgebreid overleg vooraf met de fokker, om precies de juiste breedte te bepalen voor de te plaatsen voerhekken. Bij elke klant maken wij de voerhekken precies op maat voor de ‘bewoners’. Overigens leveren wij ook voerhekken met verstelbare openingen.

Slimme oplossing voor lange manen
We maken regelmatig loopstallen voor fokkers van Friese paarden. Omdat de ervaring uitwijst dat die hun manen kunnen beschadigen aan de zijbuizen, maken we speciaal voor deze paarden in de voeropening een omhulsel van deze buizen door een met vrij rollende pvc-buis. Zo voorkom je schuren en blijven de manen in topconditie. Een mooi voorbeeld van hoe wij proberen mee te denken met onze klanten.

Informatie Loopstallenbouw
Wilt u meer weten over het (laten) bouwen van een loopstal bij of in een van uw gebouwen? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te inventariseren. Neem contact met ons op via de contactpagina of bel ons via (0318) 48 50 93.